Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ANWB komt met technisch hulpmiddel om autopech voor te zijn

2 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
anwb wegenwacht 930
De ANWB heeft voor leden met Wegenwachtservice een technisch hulpmiddel gelanceerd. Tegen bijbetaling kan een connector in de auto worden geplaatst. Hiermee kan een autoprobleem in beeld komen voordat het zich in de praktijk voordoen, aldus de ANWB. Het doel is pech en onverwachte reparaties voorkomen. 
Het zogeheten Smart Driver-pakket kost 2,50 euro per maand, boven op het lidmaatschapsgeld. Afnemers krijgen een app op de telefoon waarmee ze de connector, die in de auto wordt geplaatst, kunnen aflezen.

Data gedeeld met ANWB

Via de connector worden technische data van het voertuig in de gaten gehouden en met de Wegenwacht gedeeld. Op basis van deze data kunnen vroegtijdig storingen worden voorspeld, aldus de ANWB. De bestuurder van het voertuig wordt vervolgens op de hoogte gebracht door de Wegenwacht en voorzien van advies. Wanneer een automobilist toch stil komt te staan, ziet de Wegenwacht waar het gestrande voertuig zich bevindt en ook wat eraan mankeert.
Alleen modernere auto's (vanaf 2004) kunnen worden toegerust met het technische hulpje, aldus de ANWB.
Bron: ANWB/ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!