Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB helpt recordaantal vakantiegangers

30-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
anwb-logo_04.jpg
De ANWB heeft in de laatste week van juli een recordaantal gestrandde vakantiegangers op weg geholpen. In totaal hielp de wegenwacht in de week van 23 juli 6000 Nederlanders met pech in het buitenland. Het vorige record stamt uit 2009; toen verrichtte de dienst 5750 pechhulpverleningen in vakantielanden. Dat meldde de ANWB maandag.
Goed voorbereid
De ANWB was volgens een woordvoerder goed voorbereid op de drukte. Bij de vele steunpunten en de alarmcentrale was vooraf al extra personeel ingezet.
Veel Nederlanders vertrokken vorige week voor de zomervakantie naar het buitenland. De ANWB merkt dat direct aan het aantal telefoontjes van gestrande reizigers op buitenlandse wegen. Een week eerder vroegen 'slechts' 4500 leden vanuit een buitenland om hulp.
De meeste hulpvragen komen vanuit Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Het gaat veelal om auto's die niet willen starten en problemen met koeling en koppeling.
Doordeweekse dagen
De alarmcentrale merkt op dat steeds meer vakantiegangers op doordeweekse dagen reizen om de lange files in de weekeinden te vermijden. Dat is bijvoorbeeld duidelijk te merken bij de steunpunten van de ANWB in Lyon, München en Barcelona.
Een opmerkelijke daling constateert de dienst in het aantal hulpverleningen in Spanje en Marokko. Dat heeft volgens een woordvoerder te maken met het reisgedrag van Marokkaanse Nederlanders, die voor een trip naar Marokko vaker het vliegtuig pakken, en doordat de ramadan in de vakantieperiode valt.
Nog flinke drukte verwacht
De ANWB Alarmcentrale verwacht komende twee weken nog flinke drukte. Met name in Frankrijk zal het erg druk worden en kunnen de wachttijden bij de ANWB Alarmcentrale oplopen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!