Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB helpt leden auto te verkopen

16-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autostuur_14.jpg
De ANWB gaat leden helpen hun auto te verkopen. Zij kunnen online de waarde van hun auto laten bepalen aan de hand van het kenteken, de kilometerstand en een aantal foto's. Als zij hun auto inleveren, krijgen zij dat bedrag binnen een dag op hun rekening.
Veel mensen vinden het verkopen of inruilen van hun auto lastig en tijdrovend, aldus de ANWB. Daarom is de organisatie de verkoopservice begonnen in samenwerking met het Nederlands Voertuig Centrum (NVC) . Wie zijn auto heeft laten taxeren, kan hem aan het NVC verkopen voor het bedrag dat in het taxatierapport genoemd staat. Hij kan ook besluiten alsnog zelf aan de slag te gaan.
Het inleveren van de auto kan de leden mogelijk financieel voordeel bieden, want de praktijk leert dat bij de aanschaf van een andere auto kortingen zijn te bedingen die mensen niet zouden krijgen wanneer zij een auto willen inruilen, aldus de ANWB.
De verkoopservice geldt voor auto's van 1995 of later. De voertuigen mogen niet zwaarder zijn dan 3500 kilo. De kosten voor de service zijn 25 euro. Niet-leden betalen 17 euro extra en zijn dan meteen lid. ANP

Meer over:

anwb, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!