Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB: complete chaos op wegen Randstad

17-12-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sneeuw-verkeer.jpg
De ANWB waarschuwt iedereen die de weg op wil, zich af te vragen of dat wel echt moet. Een woordvoerder van de dienst sprak tegen half een vrijdagmiddag van een ,,complete chaos'' op de snelwegen in de hele Randstad en Utrecht en van een ,,dramatische'' toestand.
NS zet minder treinen in
De Nederlandse Spoorwegen (NS) rijden de rest van vrijdag in de Randstad uit voorzorg met minder treinen. Dat betekent dat reizigers in veel gevallen met langere reistijd rekening moeten houden. De NS en spoorbeheerder ProRail voorkomen met de aanpassingen dat er 'filevorming' op het spoor ontstaat.
ProRail heeft langs het spoor sneeuw- en herstelploegen klaarstaan om problemen snel te kunnen verhelpen. De NS raadt reizigers aan op de stations de omroepberichten en de informatieborden in de gaten te houden voor de laatste actuele treininformatie.
'Denk na over rit met auto'
Het verkeer op zowel de knooppunten Oudenrijn bij Utrecht als het Prins Clausplein bij Den Haag staat volledig vast. Dat zijn twee belangrijke knooppunten in ons snelwegennet.
,,Iedereen moet zich afvragen of hij wel wil vertrekken. Neem voor vertrek contact op met de plaats van bestemming om te horen hoe het daar is'', aldus de woordvoerder. Volgens hem begint de situatie ,,problematisch'' te worden. Rond half een stond er nog steeds tegen de tweehonderd kilometer file op de Nederlandse wegen.
Amsterdam, Rotterdam: problemen bussen
Het openbaarvervoerbedrijf GVB zette vrijdag aan het begin van de middag alle bussen die in Amsterdam en omgeving rijden, aan de kant. In verband met de gladheid is het volgens een woordvoerster niet meer verantwoord om door te rijden.
De bussen op Rotterdam-Zuid van openbaarvervoersmaatschappij RET rijden weer. Door de hevige sneeuwval waren de bussen enige tijd uitgevallen.
Een woordvoerder zegt dat de bussen op Zuid weer zijn gaan rijden, behalve de buslijn 48 die stopt op het Wilheminaplein. Ook buslijn 32 van Rotterdam-Noord richting het centrum rijdt nog steeds niet omdat die over de Willemsbrug gaat en dat is te risicovol, aldus de woordvoerder.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!