Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB: brommerrijbewijs erg duur

20-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1435861.jpg
De ANWB vindt de kosten voor het nieuwe brommerrijbewijs erg hoog. De wielrijdersbond pleit er voor nog eens te bekijken of het niet goedkoper kan, zei een woordvoerder dinsdag.
Voor 390 euro krijgt een kandidaat vier lessen en een examen. Het praktijkexamen voor bromfietsers gaat per 1 januari 2010 in, maakte verkeersminister Camiel Eurlings maandag bekend. Als er extra lessen nodig zijn, zullen de kosten stijgen, waarschuwde de bewindsman.
De ANWB vindt echter dat de drempel dan te hoog wordt. ,,Dan ben je bezig het brommerrijden bijna onmogelijk te maken.'' De organisatie vindt dat in elk geval dubbelingen in de rijopleidingen moeten worden voorkomen. ,,Als je bijvoorbeeld bij het brommerexamen aantoont over voldoende verkeersinzicht te beschikken, zou je dat onderdeel bij het motorrijbewijs of autorijbewijs kunnen schrappen.''
Het praktijkexamen wordt ingevoerd vanwege het relatief hoge aantal ongevallen met de vaak jongere bromfietsers. De invoeringsdatum is gekozen om de branche de tijd te geven zich voor te bereiden.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!