Kassa

ANWB alarmcentrale: 11.000 hulpvragen per dag

08-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anwb 930x520
De ANWB alarmcentrale en haar steunpunten in Europa hebben afgelopen week elke dag zo'n 11.000 telefoontjes, met uitschieters naar 13.000 telefoontjes, ontvangen. Dat is vergelijkbaar met cijfers van eerdere jaren. De alarmcentrale ziet tegelijkertijd in die aantallen een toename van hulpvragen van mensen met campers en vakantiegangers in grote reisgezelschappen.
Zuid-Europa populairst
De meeste hulp biedt de ANWB alarmcentrale in Europa, Turkije en Marokko. Vanuit Turkije is wel minder vraag naar personenhulpverlening, een daling van 14 procent. Wel is de hulp aan auto's in Turkije nagenoeg gelijk gebleven. Opvallende stijging is de hulpvraag van mensen die met eigen auto, camperbusje of motor naar IJsland reizen.
Zuid-Europa blijft het populairst onder Nederlandse vakantiegangers. De verwachte groei van vakanties naar Spanje, Griekenland en Kroatië ziet de ANWB terug in de hulpverleningscijfers. Zo stijgt het aantal hulpaanvragen voor auto's in Kroatië met 25 procent terwijl ook de personenhulp met 11 procent toeneemt. In Spanje en Griekenland ziet de ANWB bij de personenhulp een stijging van 12 procent respectievelijk 44 procent terwijl de hulp aan auto’s ook daar gelijk blijft. Opvallende stijger in de hulpverlening in Zuid-Europa is de hulpvraag vanuit Portugal.
Drukte
De ANWB verwacht eind van het vakantieseizoen wel dat de pieken in de hulpvragen zijn verschoven, bijvoorbeeld van de zomermaanden naar het voorjaar omdat de mensen zo de relatief dure en drukke zomerperiode mijden. ANP

Meer over:

anwb
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!