Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANWB: ‘Accijns brandstofprijzen moet omlaag’

10-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1191 keer bekeken
  •  
ANWB-vlag-logo_01.jpg

De ANWB maakt zich zorgen om de snel stijgende brandstofprijzen. Veel mensen raken hierdoor in de problemen. De ANWB wilt dat het kabinet maatregelen neemt.

Bestuursvoorzitter Marga de Jager vraagt aan minister Sigrid Kaag van Financiën de btw boven een benzineprijs van 1,711 te bevriezen en het accijns te verlagen. De Jager zegt dat Nederland koploper is op het gebied van accijns in Europa met het tarief van 83 cent. Terwijl het verplichte minimum in de Europese Unie is afgesproken op 35,9 cent. 

'Geen alternatief'

1400 ANWB-leden gaven aan de auto minder te zullen gebruiken nu de brandstofprijzen zo stijgen. Dit werd gemeten in een deze week gehouden steekproef. Bijna een derde gaf aan financieel in de problemen te komen door de hoge prijzen. De belangenorganisatie maakt zich met name zorgen over mensen die met de auto naar werk moeten, omdat ze geen ander alternatief hebben, het gaat om 34 procent uit de steekproef.

"Onze leden zien enkele oplossingen: de overheid kiest voor accijnsverlaging, werkgevers verhogen hun kilometervergoeding en zij kunnen zelf zuiniger gaan rijden en minder vaak de auto gebruiken", aldus de ANWB in de brief aan de minister. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!