Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Antwerpen heeft bijna geen frietkotten meer'

27-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
patat friet bakje 930x520
Antwerpen heeft bijna geen patatkramen meer door het gemeentebeleid. Het Laatste Nieuws berichtte dinsdag dat de frietkot Frituur 't Steen voor september moet verdwijnen, omdat de gemeente de kades van de Schelde anders inricht.
Een van de laatste
De vernieuwing betekent het einde van de relatief oude kraam van Luc van Ranst op het Steenplein, midden in het centrum van de stad aan de oever van Schelde. De krant treurt dat daardoor een van de laatste echte frietbarakken van Antwerpen verdwijnt. De andere twee staan volgens Van Ranst bij de Royersbrug ten noorden van het centrum en op de linkeroever van de Schelde bij de voetgangerstunnel.
Foodtrucks
Hij hoopt dat de gemeente hem alsnog een vergunning voor een andere plek verleent. Maar de gemeente zou de voorkeur geven aan mobiele 'foodtrucks' die voor de verkoop bijvoorbeeld bij een evenement parkeren en bij sluiting weer wegrijden. Noodlijdend is de frituur op het drukke Steenplein in ieder geval niet, zeker nu er ook een kerstmarkt is neergestreken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!