Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Antibioticaresistentie hier onder controle'

19-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts_ziekenhuis_dokter_930x520
Bij patiënten die infecties met resistente bacteriën oplopen in Nederland is het sterftecijfer niet hoger dan bij mensen met infecties die nog wel te bestrijden zijn met antibiotica. Dat concludeert Wouter Rottier van UMC Utrecht in een promotieonderzoek.
Uit sommige eerdere studies leek antibioticaresistentie ook in ons land een probleem te zijn dat tot extra sterfte leidt. Maar dat klopt volgens Rottier niet. ,,Hoewel het probleem van antibioticaresistentie op dit moment onder controle lijkt, is het wel van groot belang om waakzaam te blijven. Er verschijnen namelijk regelmatig nieuwe resistente bacteriën in Nederland'', zegt de arts-onderzoeker.

Onderzoek

Rottier onderzocht patiënten in acht Nederlandse ziekenhuizen, die werden opgedeeld in twee groepen. In de eerste groep zaten patiënten met infecties die veroorzaakt zijn door resistente bacteriën. De tweede groep bevatte patiënten met een besmetting van een niet-resistente variant van diezelfde bacteriën. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!