Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Anti-file-apps populair in Amsterdam

03-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file930x520
Een proef met apps om files te ontwijken in Amsterdam en omgeving bleek aan te slaan bij automobilisten. Afgelopen jaar maakten 40.000 bestuurders in de hoofdstedelijke regio gebruik van de apps, waarmee ze in hun auto individuele verkeersinformatie en adviezen over de route ontvingen. Zij maakten bij elkaar 1 miljoen ritten.
Forenzen in de regio Amsterdam en bezoekers van grote evenementen konden vier gratis apps downloaden. Daarmee kregen ze onderweg een advies over de route dat steeds werd aangepast aan de actuele situatie op de weg en de bestemming van de automobilist. Ruim de helft van de deelnemers volgde het advies op.
De proef was een samenwerking van Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur, de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de stadsregio. Ze wilden testen of de apps de doorstroming van het verkeer kunnen verbeteren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!