Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Anderhalvemeterregel gaat woensdag weer in

23-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
anderhalve meter 1,5 meter corona covid 1127

Vanaf woensdag 24 november is het weer verplicht om anderhalve meter afstand te houden. Daar kunnen de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) weer op handhaven, aldus het ministerie van Justitie en Veiligheid. Nu is het nog een dringend advies. Het demissionaire kabinet had al eerder aangegeven dat het weer verplicht zou worden.

De verplichting geldt niet voor mensen die tot één huishouden behoren. Ook op plekken waar je met een coronatoegangsbewijs naar binnen kunt, is afstand houden niet verplicht. Op plekken waar het lastig is om anderhalve meter afstand te houden, kunnen andere maatregelen gelden, waaronder een mondkapjesplicht.

Coronamaatregelen

Anderhalve week geleden kondigde het kabinet al aan om het verplicht afstand houden weer in te stellen om de snelle opmars van het coronavirus te vertragen. Toen werd al besloten de openingstijden van onder meer horeca en winkels te beperken en publiek te weren bij sportwedstrijden.

Het kabinet blijft daarnaast wijzen op het belang van de basismaatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zoals thuisblijven en testen bij klachten, voldoende ventilatie en regelmatig de handen wassen. Alleen met deze maatregelen kan volgens premier Mark Rutte mogelijk voorkomen worden dat al volgende week nog harder wordt ingegrepen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!