Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ANBO: zorg voor papieren QR-code voor ouderen

14 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2314 keer bekeken
qrcode930x520
Ouderenbond ANBO wil dat de overheid vaart maakt met het verstrekken van een papieren QR-code aan mensen die erom vragen. De bond wijst erop dat ouderen niet altijd over een smartphone of printer beschikken. Bellen naar een speciaal telefoonnummer kan al, maar dan "lukt het aanvragen nog steeds niet altijd", stelt de bond.
ANBO wil "direct actie" van het ministerie van Volksgezondheid, omdat een coronabewijs onder meer in horeca en de culturele sector noodzakelijk wordt vanaf eind september. Met zo'n bewijs in de CoronaCheck-app kunnen mensen aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus of dat ze onlangs negatief zijn getest. "Het mag niet zo zijn dat een groep ouderen niet volwaardig mee kan doen aan de samenleving alleen omdat zij geen moderne telefoon hebben", laat ANBO weten.
Het telefoonnummer voor vragen over het coronavirus en het aanvragen van een papieren QR-code is 0800-1351 (iedere dag tussen 8.00 uur en 20.00 uur). Wil je zelf je coronabewijs printen? Dat kan via deze pagina. ANP/ANBO

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

ventje54
ventje5415 sep 2021 - 12:47

Vaccineren prima . Heb de vaccinaties uit mijn kindheid gehad. !!! Nu die twee van covid19. Gezien mijn leeftijd direct gedaan. Maar .... maaar een verplichte controle van je Q er code ???? Hoe halen die gekken in den Haag het in hun hoofd. ???? Niks geleerd van de WW2 met reispassen van de bezetter , vingerafdrukken erin om je vrij te kunnen bewegen ??? Vaccineren prima maar nu voel ik mij als ouderen
zwaar belemmerd in mijn vrijheid. Wat is de volgende stap ????? Allemaal weer kenteken dragen wie je ben.????? Gaan we we weer die kant op ??? Misschien is het een goed idee Rutte en de Jonge om ook je bloedgroep op je arm te laten tatoeren. Makkelijk voor de ic mensen in het ziekenhuis . Te gek voor woorden een
Q- er code checken voor theater, horeca, etc . Wat een idioten hebben wij als regering. Nee , je moet van Oranje zijn dan sta je boven de wet en mag je je hobby waanzin door drijven en 70.000 mensen ZONDER Q er code bij elkaar laten lopen.
Vaccineren Top TOP HELEMAAL TOP maar Q er checken ??? wat een idioterie

2 Reacties
JannieBoe
JannieBoe15 sep 2021 - 15:54

Een vergelijking met reispassen in de Tweede Wereloorlog gaat wel een beetje ver vindt u ook niet? Je zult die maar meegemaakt hebben en dat lezen.
Maar hoe kunt u zich nu belemmerd voelen in uw vrijheid? U hebt toch juist méér vrijheid als u kunt laten zien dat u gevaccineerd bent?! U kunt overal zo maar naar binnen. Heerlijk toch?

Het is een tijdelijke maatregel die moet voorkomen dat mensen elkaar ziek maken. Als meer mensen zich net als u zouden laten vaccineren dan is dat hele coronabewijs niet nodig.

'Een kenteken dragen'? Dat is in een aantal gevallen al zo. Is dat zo erg? Uw auto heeft een kenteken dat aan u en uw persoonsgegevens gelinkt is. U hebt een DigD code waar u uw zaken makkelijk mee af kunt handelen. En u heeft een BSN nummer waardoor men weet wie u bent.

Over die Formule 1 race op Zandvoort: daar liepen geen '70000 mensen zonder Q er' rond. Dat klopt niet met de feiten want men moest wel degelijk een bewijs vanvaccinatie of negatieve test laten zien (https://dutchgp.com/dit-is-wat-je-moet-regelen-voor-jouw-bezoek-aan-de-dutch-grand-prix/)

JannieBoe
JannieBoe16 sep 2021 - 7:43

Kijk ook eens het programma Atlas van 15-9-2021. Met een item over die QR codes. Daar staan geen gegevens op die iemand naar een persoon kan herleiden. Misschien stelt dat wat gerust. https://www.npostart.nl/atlas/15-09-2021/VPWON_1328189 en dan na ca. een half uur begint dat item.