Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ANBO: zet mobiele testbus in voor minder mobiele mensen

28 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
ouderen looprek 930x520
De teststraten waar je je kunt laten testen op het coronavirus zijn vaak niet goed bereikbaar, tenzij je een auto hebt. Als je slecht ter been bent, is zo'n teststraat al helemaal niet eenvoudig te bereiken, stelt ouderenbond ANBO. De bond pleit er daarom voor dat de testen overal in Nederland thuis afgenomen moeten kunnen worden bij mensen die niet mobiel zijn. 

"Het geldt voor veel senioren en mensen met een beperking. En als je klachten hebt, ga je natuurlijk ook niet bij iemand in de auto zitten, want dan bestaat de kans dat je die persoon besmet", aldus directeur Liane den Haan. Volgens haar is de oplossing een mobiele testbus die langsrijdt bij mensen of een samenwerking tussen GGD'en en thuiszorgorganisaties, die vaak al geregeld bij mensen over de vloer komen. "Ik vind het mooi om te zien dat dat er in Zeeland en Brabant gekeken wordt naar deze mogelijkheden. Maar wat ons betreft moet dit in heel Nederland mogelijk zijn", aldus Den Haan. ANP

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!