Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

ANBO wil papieren vaccinatiebewijs voor ouderen

2 jun 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2398 keer bekeken
1127Ouderen-vakantie
Ouderen die niet goed kunnen omgaan met een smartphone of computer, maken zich zorgen over een digitaal vaccinatiebewijs, zegt ouderenorganisatie ANBO. Ze pleit voor een papieren versie.
Nu zijn er alleen plannen bekend over het invoeren van een digitaal bewijs, maar de ANBO vreest dat zoiets voor ouderen te ingewikkeld wordt. "Lang niet alle ouderen hebben een moderne smartphone. Ook weten niet alle ouderen hoe zij via een computer de QR-code kunnen downloaden en printen", aldus ANBO. "Het zijn juist de ouderen die veel reizen en na de coronaperiode behoefte hebben om weer op pad te gaan."

Gele boekje

Volgens de ouderenorganisatie is een stempel in het gele boekje, het internationaal geaccepteerde inentingsbewijs, een mooie oplossing. "Maar GGD’en mogen die stempel niet zetten van minister Hugo de Jonge. De minister moet gehoor geven aan een motie van de Tweede Kamer, waarin staat dat inentingen tegen corona alsnog moeten kunnen worden bijgeschreven in het gele boekje", aldus de belangenclub. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar