Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANBO wil papieren vaccinatiebewijs voor ouderen

02-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2618 keer bekeken
  •  
1127Ouderen-vakantie
Ouderen die niet goed kunnen omgaan met een smartphone of computer, maken zich zorgen over een digitaal vaccinatiebewijs, zegt ouderenorganisatie ANBO. Ze pleit voor een papieren versie.
Nu zijn er alleen plannen bekend over het invoeren van een digitaal bewijs, maar de ANBO vreest dat zoiets voor ouderen te ingewikkeld wordt. "Lang niet alle ouderen hebben een moderne smartphone. Ook weten niet alle ouderen hoe zij via een computer de QR-code kunnen downloaden en printen", aldus ANBO. "Het zijn juist de ouderen die veel reizen en na de coronaperiode behoefte hebben om weer op pad te gaan."

Gele boekje

Volgens de ouderenorganisatie is een stempel in het gele boekje, het internationaal geaccepteerde inentingsbewijs, een mooie oplossing. "Maar GGD’en mogen die stempel niet zetten van minister Hugo de Jonge. De minister moet gehoor geven aan een motie van de Tweede Kamer, waarin staat dat inentingen tegen corona alsnog moeten kunnen worden bijgeschreven in het gele boekje", aldus de belangenclub. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!