Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANBO: wel of geen intensive care los van leeftijd

31-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bed ziekenhuis 1127 634
De ANBO vindt dat de keuze om iemand wel of niet op de intensive care te behandelen los moet staan van de leeftijd van een patiënt. Er moet gelet worden op de gezondheid van mensen, niet de leeftijd vindt de ouderenbond.
"De meeste ouderen zijn vitaal en van grote waarde voor onze samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger of mantelzorger. Het is dan ook volkomen onterecht dat er een koppeling wordt gemaakt tussen leeftijd en behandelen", aldus ANBO-directeur Liane den Haan.

'Ouderen gebeld met ic-vraag'

"We horen dat ouderen op dit moment gebeld worden met de vraag of zij, als ze ziek worden, behandeld willen worden op de ic." De Haan vindt dat verwerpelijk, "nog los van het feit dat de telefoon niet ideaal is voor dit soort gesprekken."
De ANBO is blij met een initiatief van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Internist Marieke Meinardi van het ziekenhuis heeft een folder ontwikkeld als leidraad om het gesprek over behandeling in de laatste levensfase beter te kunnen voeren. "Wij zijn blij dat deze folder uitgaat van de fysieke gesteldheid van iemand, ongeacht zijn of haar leeftijd. Zo zou het ook moeten zijn." Het ziekenhuis heeft vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!