Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANBO attendeert ouderen op recht huurtoeslag

06-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huur sleutels 1127
Ouderenbond ANBO gaat ouderen die zich niet bewust zijn van hun recht op huurtoeslag helpen. Volgens de organisatie dreigen duizenden ouderen vanwege hun gebrek aan kennis de toeslag mis te lopen.
Vanaf dit jaar gelden er nieuwe regels waardoor meer 115.000 extra huishoudens in aanmerking komen voor huurtoeslag, waaronder veel ouderen. Volgens de ANBO weten veel mensen dat niet. Volgens de bond informeert de Belastingdienst deze mensen niet actief over de wijzigingen.

Verhoging inkomensgrens

Dat meer mensen recht hebben op huurtoeslag heeft te maken met de verhoging van de maximale inkomensgrens. Een alleenstaande AOW’er met een inkomen van 23.000 euro en een huursom van 600 euro per maand, had vorig jaar geen recht op huurtoeslag, maar na de ingevoerde wijzigingen wel, zo rekent de ANBO voor. De huurtoeslag bij dit voorbeeld bedraagt 171 euro per maand.
Mensen die al vóór 1 januari recht hebben op huurtoeslag krijgen vanzelf de juiste toeslag vanuit de Dienst Toeslagen. Om te zien of je recht hebt op huurtoeslag, kun je gebruik maken van deze tool van de Belastingdienst. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!