Kassa

Amsterdamse metrotunnel opnieuw deels dicht

27-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
metro_07.jpg
De metrotunnel tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel is komende maanden opnieuw doordeweeks gedeeltelijk gesloten. Het is inmiddels de derde zomer dat de Oostlijn dicht is wegens werkzaamheden. De gemeente Amsterdam begint maandag met de voorbereiding van de renovatie van de tunnel in de zomermaanden, die tot 7 juli duurt.
Pendelbus
Reizigers moeten van zondag tot en met donderdag 's avonds reizen met pendelbus 59. Overdag in het weekeinde rijdt alleen metrolijn 54 zijn normale route.
Renovatie
Vanaf 8 juli zijn de tunnelbuizen volledig afgesloten voor het metroverkeer, omdat de gemeente Amsterdam de onderdoorgang gaat renoveren. Dat duurt tot en met zondag 25 augustus. Tijdens de sluitingen kunnen reizigers met een GVB-abonnement gratis met de trein vanaf het Amstelstation.
Vertraging
In de zomer van 2010 en 2011 werd de tunnel ook al afgesloten. De renovatie had volgens de planning in dat laatste jaar al klaar moeten zijn, maar liep vertraging op door onder meer problemen met asbest en omdat er onvoldoende voorbereidingen waren getroffen. Hierdoor pakt het project ook veel duurder uit dan gedacht. De renovatie van de Oostlijn is het grootste ov-project in Amsterdam na de bouw van de Noord-Zuidlijn. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!