Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Amsterdamse jongeren diep in schulden

07-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blut_02.jpg
Amsterdamse jongeren hebben steeds vaker grote schulden. PvdA-wethouder Freek Ossel (armoede) maakt zich zorgen omdat steeds meer jonge stadgenoten hiermee kampen en de bedragen die ze moeten terugbetalen steeds hoger worden. De schulden variëren tussen de 300 en meer dan 25.000 euro, bevestigde een woordvoerster donderdag naar aanleiding van een bericht in Trouw.
De gemeente heeft een inventarisatie gedaan aan de hand van budgetspreekuren bij 34 roc-scholen in de stad, waar in totaal zo'n 26.500 mbo-leerlingen op zitten. Zij kunnen op deze spreekuren leren hoe ze hun financiële problemen kunnen verminderen en voorkomen. Vorig jaar klopten zo'n 1000 scholieren tussen de 18 en 27 jaar oud hier aan voor hulp. De gemiddelde schuldenlast bij deze groep leerlingen bedraagt 8700 euro bij ongeveer zes schuldeisers. Volgens de gemeente hebben veel jongeren geen idee hoe hoog hun last is en aan hoeveel mensen ze moeten betalen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!