Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Amsterdamse gemeenteraad wil aanpak taxi's

15-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2369652.jpg
De Amsterdamse gemeenteraad heeft woensdag geëist dat het stadsbestuur de wantoestanden op de taxistandplaats bij het Centraal Station aanpakt. Chauffeurs daar weigeren korte ritjes, vragen te veel geld of maken ruzie met klanten.
De problemen bij de standplaats leken enige tijd voorbij. Sinds begin vorig jaar mogen er namelijk alleen nog zogeheten kwaliteitstaxi's komen. Die moeten onder meer het landelijk TX-taxikeurmerk hebben. De afgelopen tijd maken ook die chauffeurs er echter een potje van.
Robert Flos van de VVD sprak van ,,een schandplek voor de stad'' en ,,middeleeuwse situaties''. Volgens Myriam Bergervoet van de PvdA is sprake van ,,een halve boevenbende''. ,,Het deugt van geen kanten'', vatte Jeanine van Pinxteren van GroenLinks de situatie samen.
De meeste partijen zagen wel iets in maatregelen die de VVD voorstelde. De liberalen willen onder meer dat er 24 uur per dag toezicht komt op de standplaats. Ook opperde de partij dat alleen chauffeurs die zijn aangesloten bij een taxicentrale nog op de standplaats mogen komen.
Verantwoordelijk wethouder Hans Gerson zei dat er snel meer toezicht komt. Verder werkt hij aan plannen die ervoor moeten zorgen dat de taxibranche zichzelf beter reguleert. Zo is hij aan het onderzoeken hoe de marktwerking in de bedrijfstak kan worden teruggedrongen.
TCA, de grootste taxicentrale van Amsterdam, heeft vanwege de situatie bij het Centraal Station besloten niet meer mee te doen aan het TX-keurmerk.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!