Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Amsterdams drinkwater goedkoper

14-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
493061.jpg
Waternet verlaagt de drinkwatertarieven met vijf procent. Het oude tarief was € 1,33 per m3 met een vastrecht van € 44,37. Dat is nu verlaagd naar € 1,26 per m3 en een vastrecht van € 42,15.
Hiermee gaan de kosten voor een gezin van drie personen met ruim € 14,00 per jaar omlaag. Met deze prijsverlaging heeft Waternet een kostenvermindering doorgevoerd die de gemeente Amsterdam bij de oprichting van het watercyclusbedrijf in het vooruitzicht is gesteld.
"Deze prijsverlaging is een van de voordelen van een geïntegreerd bedrijf als Waternet," aldus Roelof Kruize, algemeen directeur van Waternet. "Wij zijn trots dat we in deze tijd, waarin alles duurder wordt en de inflatie hoog is, er toch in geslaagd zijn de tarieven te verlagen." De prijsverlaging komt rechtstreeks ten goede aan alle inwoners en bedrijven van Amsterdam.
Waternet hanteert twee tarieven: een tarief voor klanten met een watermeter (gemeten) en een tarief voor klanten zonder een watermeter (ongemeten). Voor beiden geldt de verlaging van vijf procent. Ongemeten huishoudens betalen tot en met 1 juli het bestaande tarief van € 41,34 per eenheid. Voor huurders wordt het nieuwe drinkwatertarief per 1 juli 2009 verrekend, gelijk met het ingaan van de nieuwe huurtarieven. De lagere tarieven gelden dus per 1 juli.
Bron: Waternet

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!