Kassa

Amsterdam wil alleen Oranjefeesten op 30e

18-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beatrix-willem-alexander_01.jpg
Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam hoopt dat andere gemeenten hun koninginnedagfestiviteiten niet organiseren op een andere datum dan 30 april. Hij zal daar in zijn contacten met onder meer het Nationaal Comité Inhuldiging op aandringen.
Weinig publiek
Steeds meer Oranjeverenigingen overwegen hun activiteiten te verplaatsen naar 27 april. Ze vrezen weinig publiek op de 30e, omdat dan iedereen de troonswisseling wil volgen in plaats van koekhappen en zaklopen.
De burgemeester
Van der Laan doet een beroep op de verenigingen en gemeenten om juist zoveel mogelijk te organiseren rond de troonswisseling. ,,Anders overstijgt de aanloop de capaciteit van de stad'', aldus een woordvoerder van de burgemeester.
Geen alternatief programma
Amsterdam wil de eigen vrijmarkten en Oranjefeesten zoveel mogelijk laten doorgaan, ondanks dat in de stad ook de troonswisseling plaatsvindt. Er zal in de hoofdstad geen sprake zijn van een alternatief 'koninginnedagprogramma' op 27 april.
Oranjeverenigingen
Maandagavond houdt de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen een extra ledenvergadering, waarin de clubs ideeën kunnen uitwisselen. Michiel Zonnevylle, voorzitter van de bond, riep gemeenten en burgemeesters vorige week op soepel om te gaan met aanpassingen van activiteiten en het schuiven met data. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!