NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Amsterdam voert ja-ja-sticker op 1 januari in

22 nov 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Ja-ja sticker (niet officeel) 930x520
Amsterdammers kunnen vanaf 1 januari met de zogeheten ja-ja-sticker laten weten of ze ongeadresseerd drukwerk willen ontvangen, zowel folders als huis-aan-huisbladen. Wie geen sticker heeft of een ja-nee-sticker, mag vanaf dan alleen huis-aan-huisbladen in de bus krijgen.

Uitspraak rechter

Dat Amsterdam de ja-ja-sticker kan invoeren, vloeit voor uit een uitspraak van de rechter. Die stelde de gemeente woensdag in het gelijk in een zaak tussen Amsterdam en drie partijen uit de folderbranche. De folderbedrijven zijn bang voor schade voor winkeliers als de nieuwe sticker wordt ingevoerd en vinden dat het huidige systeem goed werkt. Op dit moment bestaan alleen nee-nee-stickers en ja-nee-stickers.

Gemeente is tevreden

De gemeente is tevreden met de uitspraak. ,,Wie dat wil, kan gewoon folders blijven ontvangen, maar door het systeem van brievenbusstickers om te draaien voorkomen we een woud aan verspild en ongelezen papier", zegt wethouder Abdeluheb Choho (duurzaamheid). Hij verwacht dat ,,heel Nederland" het Amsterdamse voorbeeld zal volgen. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!