Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Amsterdam stelt sluiting coffeeshops uit

19-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Joint.jpg
De gemeente Amsterdam wacht met het sluiten of verplaatsen van 26 coffeeshops in het Wallengebied. Het stadsbestuur wil eerst meer duidelijkheid krijgen over het landelijke coffeeshopbeleid. Dat liet burgemeester Eberhard van der Laan woensdag weten aan de gemeenteraad. Hij wil geen ,,onomkeerbare besluiten'' nemen.
Evaluatie
Van der Laan wacht op een evaluatie over de invoering van de wietpas in het zuiden van Nederland en wil duidelijkheid over het zogeheten afstandscriterium. Het nieuwe kabinet zou de afstand rond scholen waarin coffeeshops moeten sluiten, kunnen aanpassen.
'Project 2012'
De hoofdstad besloot eerder het aantal coffeeshops op de Wallen terug te dringen in het kader van een opschoning van het gebied ('project 1012'). In het gebied zijn nu 76 verkooppunten van softdrugs.
Gedoogverklaring
Voor 1 januari zouden drie coffeeshops hun gedoogverklaring verliezen. Zij kunnen nu wat langer openblijven. In 2015 loopt de laatste gedoogvergunning af. Het uitstel betekent geen afstel, liet een woordvoerder weten. ,,De sluiting van de 26 coffeeshops op termijn staat niet ter discussie.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!