Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Amsterdam: oppassen bij familie is geen werk

24-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kleuter_07.jpg
De gemeente Amsterdam ziet onbetaald oppassen in de familiesfeer 'niet langer' als werk en gaat daarom de zaak van oppasoma Diane van Aalderen herzien. Dit meldt het NCRV-programma De Monitor dat eerder de zaak van de schoonmoeder van rapper Lange Frans aan de kaak had gesteld.
Bijstandsuitkering
Die moest ruim 35.000 euro terugbetalen aan de gemeente Amsterdam omdat ze op haar kleinkinderen heeft gepast terwijl ze een bijstandsuitkering heeft. De gemeente Amsterdam beoordeelde het oppassen als 'op geld waardeerbare arbeid', en dat had Van Aalderen moeten melden aan de sociale dienst. Na de Monitor-uitzending stelde de SP vragen in gemeenteraad en Tweede Kamer.
Familiesfeer
Het Amsterdamse college schrijft in zijn beantwoording: ,,Het zorgen voor elkaar binnen de familiesfeer, zoals oppassen op kleinkinderen, ziet het college als iets wat familie voor elkaar doet en niet als werk waarvoor familieleden elkaar geld moeten vragen.'' ANP

Meer over:

diginieuws, bijstand
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!