Kassa

Amsterdam mag ov iets later aanbesteden

  •  
18-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
metrostation.jpg
De stadsregio Amsterdam mag het openbaar vervoer in de stad enkele maanden later aanbesteden dan gepland. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) dinsdag laten weten in een brief aan de Tweede Kamer.
Uitstel
Eigenlijk moesten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de concessie voor het busvervoer voor 1 januari 2013 gegund hebben. In Rotterdam en Den Haag zijn de procedures voor een openbare aanbesteding van dat vervoer al gestart. Amsterdam wil echter het bus-, tram- en metrovervoer in een keer aanbesteden en heeft daarom wat langer de tijd nodig. De stadsregio wil de concessie uiterlijk op 15 september 2013 verlenen.
Boete
Als de aanbesteding in Amsterdam te laat wordt uitgevoerd, volgt een boete, heeft de minister afgesproken. De aanbesteding werd al een keer eerder uitgesteld, toen met een jaar, omdat het proces beter moest worden voorbereid. Schultz zei enkele maanden geleden dat ze de aanbestedingen niet nog veel langer uit wilde stellen. De concessie voor het metro- en tramverkeer in Rotterdam en Den Haag moet overigens uiterlijk in 2017 zijn gegund.
Besparing
Een van de ambities die in het regeerakkoord werden vastgelegd was de aanbesteding van het openbaar vervoer in de drie grote steden. Schultz (VVD) wil met de aanbesteding geld besparen en het ov efficiënter inrichten.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!