Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Amsterdam maakt straatverkoop lachgas moeilijker

04-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lachgas 930
Lachgas aan de man brengen in de Amsterdamse straten wordt lastiger gemaakt. De gemeente en de politie gaan de komende periode actief handhaven als de drug zonder vergunning op straat wordt verkocht.
Mensen die zich toch aan illegale verkoop schuldig maken, riskeren een boete en een dwangsom als ze in herhaling vallen. Volgens burgemeester Halsema is dit nodig om de explosief toenemende overlast door verkoop van lachgas tegen te gaan. Ook de gezondheidsincidenten bij excessief gebruik zijn haar niet ontgaan.

Online bestellingen

Het gebruik van het goedje is nog altijd niet strafbaar. De verkoop ervan binnenkort dus mogelijk wel. De vergunningsmaatregel gaat ook voor online bestellingen gelden, aldus Halsema in een brief aan de gemeenteraad van de hoofdstad. Andere gemeenten hebben afgelopen zomer al maatregelen genomen bij festivals. ANP
In oktober 2016 besteedden we al aandacht aan de stijgende populariteit van lachgas . Bekijk hier onze uitzending terug waarin dit werd besproken:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!