Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Amsterdam en Den Haag schreeuwen om cultuur

11-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
concert_05.jpg
Cultuurliefhebbers, kunstinstellingen en kunstenaars protesteren 20 november in Amsterdam en Den Haag tegen de voorgenomen bezuinigingen.
In Amsterdam begint 's middags een manifestatie waaraan bekende Nederlanders meedoen, onder wie Ivo Niehe, Maria Goos, Sylvia Tóth, Theo Nijland, Roeland Fernhout en Cornald Maas. Onder aanvoering van fanfares en orkesten trekken kunstminnaars naar het Leidseplein, waar ze worden toegesproken.
In Den Haag doen alle culturele instellingen mee aan de actie. De betogers verzamelen zich 's avonds op het Plein. Tegen middernacht speelt een trompetist van het residentie Orkest The Last Post om duidelijk te maken dat de cultuursector niet als een nachtkaars mag uitgaan. Daarna volgt een minuut stilte.
De manifestaties maken deel uit van de landelijke campagne Nederland schreeuwt om cultuur die 22 november wordt afgesloten in Amsterdam.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!