Kassa

Amerikanen lichten EU in over PRISM

14-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Computers_22.jpg
De Amerikaanse regering gaat de Europese Unie inlichten over het controversiële programma PRISM waarmee de VS wereldwijd communicatie via internet in de gaten houden. Dat heeft Europees commissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) vrijdag bekendgemaakt.
Expergroep
Malmström en haar collega Viviane Reding (Justitie) hebben met de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder afgesproken dat de EU en de VS een zogeheten expertgroep opzetten. Daarin zouden de Europeanen meer informatie kunnen krijgen van de Amerikanen. Ook wordt bekeken wat gedaan kan worden om de privacy te beschermen.
De EU eiste maandag opheldering over de mogelijke gevolgen van PRISM voor de privacy van EU-burgers. Het onderwerp stond vrijdag op de agenda tijdens overleg tussen de VS en de EU in Dublin.
NSA
De kranten The Guardian en The Washington Post deden vorige week onthullingen over PRISM. Met het programma blijkt de Amerikaanse geheime dienst NSA gegevens van onder meer Microsoft, Yahoo, Google en Facebook te verzamelen en te analyseren. Het gaat onder meer om chatgesprekken, e-mails, foto's en video's. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!