Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Amerikaanse consument veel negatiever

15-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
consument_winkelen_09.jpeg
De Amerikaanse consument is deze maand veel negatiever dan een maand eerder. Uit de index van de Universiteit van Michigan bleek vrijdag dat het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten het laagste niveau heeft bereikt sinds maart 2009.
Index
De index kwam uit op 63,8, tegen 71,5 in juni. In maart 2009 stond de graadmeter op 57,3. Op dat moment zat de Amerikaanse economie nog in een recessie.
Negatiever
Consumenten werden veel negatiever over de economische vooruitzichten. ,,Altijd als de index voor de vooruitzichten zo laag stond, verkeerde de economie in een recessie'', aldus econoom Richard Curtin van de universiteit. Hij voegde wel toe dat data uit 1 maand niet genoeg zijn om te concluderen dat de economie krimpt.
Pessimisme
Bij de daling speelde pessimisme over dalende inkomens en toenemende werkloosheid volgens de universiteit een rol. Verder nam ook het vertrouwen in het economisch beleid van de overheid sterk af. Op dit moment speelt zich in Washington een politieke strijd af over verhoging van het federale schuldenplafond en overheidsbezuinigingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!