Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Amerikaans coronavaccin zorgt voor antistoffen

15-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
corona virus pathogeen 1127
Bij 45 proefpersonen heeft een Amerikaans experimenteel coronavaccin goed aangeslagen en zorgde het voor antistoffen. De personen hebben geen last van noemenswaardige neveneffecten. Dat stellen Amerikaanse wetenschappers over het vaccin van het farmaceutische bedrijf Moderna.

Het vaccin is in fase 1 in maart getest bij 45 vrijwilligers tussen de 18 en 55 jaar oud. Het afweersysteem van deze 45 proefpersonen was na enkele maanden te vergelijken met dat van patiënten die corona hebben gehad. In fase 2 wordt getest bij 120 vrijwilligers, waarbij ook volwassenen ouder dan 55 jaar. Deze mensen lopen meer risico bij een besmetting met het coronavirus. Op 27 juli wil Moderna fase 3 starten. Dan wordt het vaccin getest op 30.000 mensen en kan beter worden ingeschat welke neveneffecten optreden. Hiermee moet blijken of het vaccin op grote schaal kan worden ingezet ter bestrijding van het coronavirus.

Het duurt naar verwachting nog zeker tot het eind van 2020 voordat dit (óf een ander vaccin) op de internationale markt kan verschijnen.
Bron: NU.nl, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!