Kassa

AMC verdwijnt van zwarte lijst CZ

31-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_18.jpg
Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam verdwijnt van de zwarte lijst van zorgverzekeraar CZ op het gebied van borstkankeroperaties. Dat heeft het ziekenhuis maandag bekendgemaakt. Begin deze maand publiceerde CZ een zwarte lijst met daarop vijf Nederlandse ziekenhuizen die geen contract krijgen van de verzekeraar voor borstkankerbehandelingen.
Gezamenlijk behandelcentrum
Vanaf 1 januari volgend jaar zal de verzekeraar het AMC en het Flevoziekenhuis in Almere als een gezamenlijk behandelcentrum beoordelen waardoor nu het predicaat 'goed' wordt verleend. Eerder werden de twee ziekenhuizen afzonderlijk beoordeeld, maar door het intensiveren van de samenwerking verandert dat. De ziekenhuizen gaan samenwerken in een zogenoemd multidisciplinair team, waardoor CZ weer voldoende vertrouwen heeft in de zorg. In 2009 zijn beide klinieken al een alliantie aangegaan op het gebied van borstkankerzorg.
Zwarte lijst
De andere ziekenhuizen op de zwarte lijst blijven, volgens een woordvoerder van CZ, vooralsnog gehandhaafd. Dit zijn: het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, de locaties Emmeloord en Lelystad van het Zuiderzeeziekenhuis en ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!