Kassa

Ambulances 'halen aanrijtijd niet meer', acties dreigen

06-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 ANP ambulance
Ambulancemedewerkers kunnen door een tekort aan personeel niet meer voldoen aan de wettelijke vereisten van paraatheid. De 15 minuten-grens bij spoed en toegestane wachttijden voor ambulancevervoer worden niet meer voldoende gehaald, waarschuwt FNV Zorg & Welzijn donderdag.
Ultimatum voor minister
De vakbond heeft demissionair minister Edith Schippers (Volksgezondheid) een ultimatum gesteld om orde op zaken te stellen. Als de personele tekorten niet worden aangepakt volgen er stiptheidsacties, werkonderbrekingen en stakingen, aldus de bond. Het ultimatum verloopt op 15 augustus om 12.00 uur.
'Maat is vol'
,,De maat is nu echt vol. Om de veiligheid van patiënten en werknemers te kunnen waarborgen, moet de minister het tekort aan medewerkers nu eindelijk aanpakken'', zegt Fred Seifert, bestuurder bij de FNV. Volgens hem stapelen de problemen zich op, maar de minister en Ambulance Zorg Nederland (AZN) zorgen niet voor een structurele oplossing. FNV voorziet dat het tekort aan ambulanceverpleegkundigen de komende jaren alleen maar zal toenemen.
Bij werkgeversorganisatie AZN was donderdag niemand bereikbaar voor commentaar. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!