Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ambulancemedewerkers leggen het werk neer

06-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ambulance_16.jpg
Ambulancemedewerkers in meerdere regio’s in Nederland leggen volgende week woensdag het werk neer. Ze voeren actie voor betere arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden, maakte FNV Zorg & Welzijn maandag bekend.Tijdens de eerste stakingsactie rukken de ambulances alleen uit bij spoedgevallen. 

Ongezonde werkdruk

De protestactie duurt van 12.00 en 14.00 uur. Volgens de vakbond zijn de arbeidsomstandigheden al jaren ver onder de maat. ,,Zo is er een structureel tekort aan collega’s en een ongezond hoge werkdruk. Er vindt een leegloop plaats bij de ambulancediensten'', zegt Fred Seifert, bestuurder bij FNV.

Al langer een bezettingsprobleem

Volgens hem halen, met de huidige bezetting, twintig van de 24 ambulancediensten de wettelijke norm van 15 minuten bij spoed niet. ,,Ondanks dat de ambulancewerkers herhaaldelijk alarm hebben geslagen om snel tot structurele oplossingen te komen, weigert werkgever Ambulancezorg Nederland (AZN) met ons hierover in gesprek te gaan'', aldus Seifert.

Geplande ritten tijdens demonstratie

Gepland personenvervoer, zoals van het ene ziekenhuis naar het andere, of van ziekenhuis naar verpleeghuis, komen gedurende die twee uur te vervallen. Op markten en pleinen of op standplaatsen zullen sommige ambulancemedewerkers demonstraties geven en in gesprek gaan met omstanders. 

AZN verbaasd

AZN reageerde verbaasd op de aangekondigde werkonderbreking en vindt die ,,ontzettend voorbarig''. AZN zegt druk bezig te zijn een oplossing te zoeken voor problemen als personeelstekort en werkdruk. ,,Waarbij wij opmerken dat personeelskrapte, en daarmee samengaande werkdruk, voornamelijk speelt in de grote steden.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!