Kassa

Amber Alert vergroot bereik via Twitter

24-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twitter_03.jpg
Het landelijke waarschuwingssysteem voor vermiste kinderen, Amber Alert, vergroot het bereik. Dat meldt de organisatie woensdag. De oproepen om uit te kijken naar vermiste kinderen worden nu ook via Twitter verzonden.
Met de meldingen wordt een elektronische poster meegestuurd met informatie over het verdwenen kind. Die poster kan eenvoudig worden uitgeprint en worden opgehangen in bijvoorbeeld recepties, winkels, sportkantines en eetgelegenheden.
,,Doel van het Amber Alert is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te bereiken met een foto van een ontvoerd kind. Sociale media zoals Twitter zijn daar bij uitstek geschikt voor. Veel mensen gebruiken hun smartphone om altijd en overal op de hoogte te blijven van de laatste 'Tweets'. Dat zijn bij een Amber Alert dus direct tienduizenden mensen die uitkijken naar het ontvoerde kind,'' aldus Frank Hoen, directeur van softwarebedrijf Netpresenter, het bedrijf achter Amber Alert Nederland.
Amber Alert is een gezamenlijk initiatief van Netpresenter en de Nederlandse politie. Ze worden alleen uitgestuurd bij zeer urgente vermissingszaken. Voorwaarden zijn dat een vermist kind onder de 18 jaar moet zijn. Verder moet er direct gevaar voor het leven zijn of moet er worden gevreesd voor ernstig letsel. De beslissing over het uitdoen van een Amber Alert ligt bij de politie. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!