Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Amazon Duitsland vernietigt retourzendingen'

08-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
194 keer bekeken
  •  
amazon zonder .com 930x520
Uit onderzoek van het televisieprogramma Frontal21 van de Duitse omroep ZDF en het Duitse tijdschrift WirtschaftsWoche is gebleken dat webwinkel Amazon in Duitsland massaal retourzendingen vernietigt. Hier zitten geregeld nieuwe producten bij.  De producten variëren van matrassen tot koelkasten. 

Onderzoek

Journalisten hebben gesproken met het personeel van de Amerikaanse webwinkelgigant en hadden daarnaast ook inzage in interne documenten en foto’s op de werkvloer. Hieruit bleek dat goederen op grote schaal worden afgevoerd en dat Amazon ook externe verkopers aanbiedt om hun producten te laten verdwijnen. 

Tienduizenden euro’s

Een medewerker van Amazon laat aan de journalisten weten dat er elke dag voor tienduizenden euro’s wordt weggegooid. Terwijl de producten prima werken en soms zelfs nieuw zijn. 

‘Min mogelijk’

Amazon laat in een reactie weten dat zij elke dag het bedrijfsproces verbeteren om ‘zo min mogelijk producten weg te hoeven gooien’ en daarnaast samenwerken met opkopers van restproducten.
Nederlands grootste webwinkel, Bol.com, zegt producten die geretourneerd zijn goedkoper op de site aan te bieden of naar een opkoper te doen.  
Bron: NOS / ZDF / WirtschaftsWoche

Meer over:

amazon, retour, duitsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

audb
audb8 jun. 2018 - 12:50

Een matras hoef ik echt niet meer te hebben als deze retour is gestuurd maar aangezien dat Amazon een Amerikaans bedrijf is snap ik best dat ze veel weg gooien. Een haar vinden op een matras is in Amerika al redenen genoeg om een flinke schade vergoeding te eisen.

1 Reactie
Boesta
Boesta8 jun. 2018 - 13:23

Het is van oorsprong een Amerikaans bedrijf maar ze zitten tegenwoordig door heel Europa met websites en distributiecentra. Als je een matras besteld komt ie of gewoon uit Nederland of Duitsland of Engeland. Je kunt een matras alleen retour zenden als je de plastic hoes die er om heen zit niet hebt verwijderd. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!