Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Amazon Duitsland vernietigt retourzendingen'

8 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
amazon zonder .com 930x520
Uit onderzoek van het televisieprogramma Frontal21 van de Duitse omroep ZDF en het Duitse tijdschrift WirtschaftsWoche is gebleken dat webwinkel Amazon in Duitsland massaal retourzendingen vernietigt. Hier zitten geregeld nieuwe producten bij.  De producten variëren van matrassen tot koelkasten. 

Onderzoek

Journalisten hebben gesproken met het personeel van de Amerikaanse webwinkelgigant en hadden daarnaast ook inzage in interne documenten en foto’s op de werkvloer. Hieruit bleek dat goederen op grote schaal worden afgevoerd en dat Amazon ook externe verkopers aanbiedt om hun producten te laten verdwijnen. 

Tienduizenden euro’s

Een medewerker van Amazon laat aan de journalisten weten dat er elke dag voor tienduizenden euro’s wordt weggegooid. Terwijl de producten prima werken en soms zelfs nieuw zijn. 

‘Min mogelijk’

Amazon laat in een reactie weten dat zij elke dag het bedrijfsproces verbeteren om ‘zo min mogelijk producten weg te hoeven gooien’ en daarnaast samenwerken met opkopers van restproducten.
Nederlands grootste webwinkel, Bol.com, zegt producten die geretourneerd zijn goedkoper op de site aan te bieden of naar een opkoper te doen.  
Bron: NOS / ZDF / WirtschaftsWoche

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!