Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Amac geeft refurbished iPad ter vervanging van nieuwe iPad

14 feb 2015
  •  
leestijd 2 minuten
195x90_ipad_01.jpg
Gerard Haitsma wil graag een iPad. Hij koopt deze iPad bij Amac en betaalt er €249 voor. De iPad vertoont al na enkele weken kuren. Na reparaties doen de problemen zich nog steeds voor. Amac biedt Gerard een refurbished iPad aan, maar daar is Gerard het niet mee eens.
Problemen met iPad
Op 5 november 2014 koopt Gerard bij Amac in Roosendaal een iPad mini black. Thuis gekomen gaat hij er direct mee aan de slag, want Gerard is erg blij met zijn nieuwe iPad. Na vijf weken is hij minder blij. De iPad vertoont namelijk een aantal problemen. Zo is de batterij erg snel leeg, kan Gerard niet meer inloggen en wisselt de verlichting uit zichzelf van licht naar donker.
Terug naar de winkel
Gerard gaat met de iPad terug naar de winkel in Roosendaal en legt de problemen uit. Een verkoper denkt te weten wat er aan de hand is, sleutelt aan de iPad en geeft de iPad weer mee. Thuis gekomen blijkt er weinig veranderd. Gerard gaat een aantal keren met de iPad terug naar de winkel, maar de problemen blijven zich voordoen. Het is inmiddels januari en Gerard is het zat dat de iPad niet doet wat hij moet doen.
Reparatie
Gerard gaat nog een keer met zijn iPad naar de winkel. Er wordt hem verteld dat hij zijn iPad kan laten opsturen voor reparatie. Het bedrijf betaalt de reparatie. Op 14 januari krijgt Gerard een mailtje waarin staat dat zijn iPad kapot is en dat hij niet meer gemaakt kan worden. Gerard kan een vervangend product krijgen, een refurbished iPad om precies te zijn.
Refurbished iPad
Een refurbished iPad, wat is dat precies? Gerard belt gelijk customer care van Amac voor uitleg. Volgens Amac is een refurbished iPad een uit nieuwe onderdelen samengestelde iPad. Gerard neemt hier echter geen genoegen mee. Hij vraagt om een nieuwe iPad, maar dat kan hij volgens Amac vergeten.
Recht
De consument heeft bij een ondeugdelijk product recht op reparatie of een vervangend product dat aan de verwachtingen voldoet. Gerard heeft dus recht op een gerepareerde iPad, een nieuwe iPad mini of ontbinding van de koop. Hij mag ook een refurbished model accepteren, maar dan zou het wel netjes zijn als Amac het verschil in aankoopbedrag, €40, zou compenseren.
Oplossing
Door tussenkomst van de Belbus gaat Amac akkoord met het geven van een nieuwe iPad aan Gerard. Het algemene beleid past Amac niet aan. Het blijft dus gebruikelijk in de Amac store dat reparatiekwesties worden opgelost door het aanbieden van een refurbished product.
Belbus nodig?
Heb je ook de Belbus nodig? Mail dan naar belbus@vara.nl of schrijf naar postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!