Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alzheimerprogramma musea breidt uit

04-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudje-sip.jpg
Het speciale programma voor Alzheimerpatiënten in het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven krijgt navolging in de rest van het land en België. Dat maakten de musea vrijdag bekend.
Succesvol
De interactieve rondleidingen en workshops die mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie sinds april in de culturele instellingen kunnen volgen, blijken succesvol. Het programma leidde niet alleen tot een verbetering van de kwaliteit van leven, maar ook tot een betere relatie met de mantelzorger, stellen de initiatiefnemers. Bovendien is het een goede manier om met lotgenoten in contact komen.
Training
Met behulp van het Gieskes-Strijbis Fonds is er geld om in tien musea een soortgelijk programma aan te bieden. Wie meedoet, krijgt een speciale projectmedewerker in huis die het programma opzet. Verder wordt het museumpersoneel getraind.
Geneesmiddel
De aanpak komt van het Museum of Modern Art in New York. Naar verwachting hebben in 2050 meer dan een half miljoen mensen in ons land Alzheimer of een andere vorm van dementie. Een geneesmiddel is er nog altijd niet en daardoor is het van belang alternatieven te zoeken die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven. De musea zien het als hun taak toegankelijk te zijn voor een zo breed mogelijk publiek. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!