Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Allure Energie derde energiebedrijf dat moet stoppen

17-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
596 keer bekeken
  •  
energie gas cv-ketel 930 310

Allure Energie heeft faillissement aangevraagd. Het is daarmee het derde energiebedrijf in korte tijd dat stopt. 

Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) maakte woensdag bekend de vergunning van Allure in te trekken. Daarmee worden de contracten van de circa 600 klanten beëindigd. Klanten krijgen volgens Allure automatisch een nieuwe leverancier. Tot die tijd blijft Allure energie leveren.

Door de gestegen energieprijzen moesten eerder al Enstroga en Welkom Energie stoppen.

Klanten krijgen bericht

De curator van Allure Energie krijgt tot 26 november 2021 de tijd om een andere energieleverancier bereid te vinden de klanten van Allure Energie over te nemen. Lukt dit niet, dan worden de klanten voor 1 december 2021 verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Tijdens de overgangsperiode, die maximaal tot 1 december 2021 duurt, kunnen klanten niet zelf overstappen. Klanten krijgen vanzelf bericht van de nieuwe leverancier over hun energiecontract. Daarna kunnen zij zelf besluiten of ze bij die leverancier blijven of dat ze alsnog overstappen naar een andere leverancier. Hun nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

bronnen: ANP / ACM

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Jos Schouten
Jos Schouten20 nov. 2021 - 17:56

Ik ben een klant van Allure energie en wat mij opvalt is da Allure energie failliet is en dat Allure NRG hetzelfde adres heeft als Allure energie namelijk Allure Energie Gedempte Zuiderdiep 24 9711 HG Groningen Tel: 085-9022930 alleen het telefoonnummer is anders namelijk tel: 085-9022950 ik heb het idee dat wij met 600 klanten in de maling worden genomen. Ik heb het idee dat de energie crisis wel degelijk een rol speelt ik had namelijk een 3jarig contract bij Allure energie en misschien nog meer klanten en dat ze daar vanaf wilde en zodoende een andere energie maatschappij heeft opgericht met een enigszins andere naam maar met hetzelfde logo. En dat ze zich failliet hebben laten verklaren onder het mom van ruzie met de aandeel houders. Dit wilde ik even kwijt. Met vriendelijke groet Jos Schouten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!