Kassa

Allerlaatste Sp!ts rolt van de persen

09-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stapels-kranten_01.jpg
De allerlaatste editie van Sp!ts rolt donderdag van de persen. Het gratis dagblad gaat vanaf vrijdag op in een vernieuwde Metro. Maar niet alles van ruim 15 jaar Sp!ts verdwijnt. Zo verhuizen columnisten Jan Dijkgraaf en James Worthy naar Metro, evenals de strips Dating for Geeks en Beestjes.
Meer sport- en entertainmentnieuws
Ook krijgt Metro veel meer sport- en entertainmentnieuws dan voorheen, eveneens een erfenis van Sp!ts. De twee kranten werkten al enige tijd samen, nadat Sp!ts-eigenaar Telegraaf Media Groep in 2012 Metro overnam. Ze deden dit om kosten te besparen. Sinds vorige zomer gingen ook de redacties samen.
Jarenlang concurrentie
Sp!ts verscheen voor het eerst op 21 juni 1999, op dezelfde dag als Metro waarmee de krant jarenlang concurreerde. Beiden richtten zich vooral op reizigers in het openbaar vervoer, maar waren ook te vinden op openbare plaatsen als scholen en ziekenhuizen. De oplage van Sp!ts lag in het eerste kwartaal van dit jaar op dagelijks 267.869 kranten. De oplage van de nieuwe Metro gaat flink omhoog, van bijna 364.000 exemplaren (eerste kwartaal) naar 510.000. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!