Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alleenstaanden hebben moeite rond te komen

18-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fraude_03.jpg
Vooral alleenstaanden hebben moeite om zelfstandig rond te komen. Vier op de tien huishoudens met bijzondere bijstand zijn mensen zonder partner, blijkt maandag uit cijfers over 2011 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Bestedingen
Bijzondere bijstand gaat naar mensen die naar het oordeel van de gemeente te weinig inkomen hebben om in noodzakelijke kosten te voorzien. Zij besteden dit bedrag meestal aan woninginrichting, rechtsbijstand of huishoudelijke hulp.
Moeders
Opmerkelijk is dat relatief meer vrouwen (60 procent) dan mannen (40 procent) gebruik maken van bijzondere bijstand. Dit komt waarschijnlijk doordat een groot deel van de alleenstaanden wordt gevormd door eenoudergezinnen die bestaan uit vrouwen met kinderen. Een andere groep die veel in aanmerking komt voor bijzondere bijstand zijn niet-westerse allochtonen.
Kosten
In totaal deden 250.000 personen een beroep op de bijzondere bijstand. Dit is ongeveer 2 procent van alle volwassenen in Nederland. Uitgaande van cijfers uit 2010 kost de overheid dit jaarlijks zo’n 400 miljoen euro.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!