Kassa

Alleenstaande ouders wonen dicht bij moeder

26-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_opaoma
Alleenstaande ouders hebben hun moeder vaak in de buurt wonen. Begin 2014 woonde 58 procent van de alleenstaande ouders tussen de 25 en veertig jaar binnen 5 vijf kilometer van moeder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Praktische redenen
Echtparen met thuiswonende kinderen hebben moeder ook vaak in de buurt, maar met 51 procent is dat wel wat minder. De reden is vaak praktisch. Moeder kan op de kinderen of kleinkinderen passen. En als moeder of vader zelf hulpbehoevend worden is het prettig als hun kinderen niet ver weg zijn.
Ouderlijk huis
Jongvolwassenen, mensen die jonger zijn dan twintig jaar, wonen overwegend nog in het ouderlijk huis. Het gaat om zo'n 80 procent. Ruim de helft van de 20- tot 25-jarigen woont ook nog thuis, maar daarna daalt het aantal thuiswonenden snel.
Alleen moeders
In het CBS-onderzoek wordt uitsluitend gesproken over de afstand tot de moeder en niet over de afstand tot de vader of ouders. "Dat is gedaan omdat de moeders van volwassenen vaker nog in leven zijn dan de vaders. Er zijn dus meer gegevens over bekend", aldus het CBS in een toelichting. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!