Kassa

Alleenstaande ouders in bijstand toch ontzien

06-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro_98af4c.jpg
Op verzoek van de SGP blijft de ontheffing van de sollicitatieplicht van alleenstaande ouders met kinderen tot vijf jaar in de bijstand bestaan. Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) heeft dit woensdag toegezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer om de steun te verwerven van de SGP voor zijn plannen om de bijstand te hervormen.
Verzet
Het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV stuit met plannen om de bijstand strenger te maken op groot verzet van de oppositie. De Krom loopt daardoor het risico te stranden in de Eerste Kamer, waar VVD, CDA en PVV geen meerderheid hebben. Met steun van de SGP kan hij zijn plannen toch door de Senaat loodsen.
Aantrekkelijk
Verder noemde De Krom het amendement van SGP'er Elbert Dijkgraaf aantrekkelijk, omdat het niet alleen gaat om het handhaven van de ontheffing op de sollicitatieplicht voor alleenstaande jonge ouders. Dijkgraaf stelt ook voor om strenger te letten op nakoming van afspraken met de ouders die worden ontzien, om ze uiteindelijk aan het werk te helpen. ANP

Meer over:

diginieuws, bijstand
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!