Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Alleen aanvragen voor echte zwarte pieten'

15-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwartepiet_18.jpg
Sinterklaascentrales melden dat er ondanks de discussie over het uiterlijk van zwarte piet eigenlijk alleen vraag is naar de traditionele zwarte pieten. Dagblad Trouw deed navraag onder verschillende verhuurbedrijven, zo is zaterdag te lezen.
,,Ik hoor van heel veel sinterklaascentrales dat ze de boodschap krijgen: stuur ons een zwarte piet en anders niemand", zegt Marc Giling, voorzitter van het Pietengilde, de belangenclub voor zwarte pieten. Eén sinterklaascentrale liet aan de krant weten dat er aanvraag voor een gekleurde piet binnen was gekomen. ,,En die hebben we niet geaccepteerd," laat het bedrijf uit Deventer weten.
Zuidoost vermeden
Zelfs in Amsterdam, waar de discussie over zwarte piet begon, levert de sinterklaascentrale alleen zwarte pieten. Wel mijdt de centrale het stadsdeel Zuidoost met het oog op de veiligheid, omdat daar veel tegenstanders van zwarte piet wonen.
ANP/Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!