Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alle wegen hebben nu nieuwe snelheidsborden

20-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
snelweg autos verkeer 1127
Alle snelwegen waar de maximumsnelheid overdag wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur hebben het juiste snelheidsbord. Daarmee geldt vanaf nu in heel het land tussen 06.00 en 19.00 uur een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Met het aanpassen van de borden is een einde gekomen aan de complexe operatie waaraan de afgelopen weken honderden mensen hebben meegewerkt, zo meldt Rijkswaterstaat. "Het aanpassen is volgens plan verlopen."
In de avond en nacht blijft de maximumsnelheid zoals die was. Op ruim 60 procent van de snelwegen mag dan nog steeds 130 kilometer per uur worden gereden. Officieel ging de snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur tussen 06.00 en 19.00 uur maandag in. In totaal heeft Rijkswaterstaat 4000 verkeersborden door heel Nederland aangepast en/of bijgeplaatst. Daarnaast zijn ongeveer 5000 hectometerpaaltjes afgeplakt.

Navigatie

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed te controleren of de snelheid langs de weg overeenkomt met de informatie in het navigatiesysteem en zo nodig het systeem te updaten. "De borden langs de weg zijn leidend en weggebruikers moeten niet blindelings vertrouwen op hun navigatieapparatuur." ANP

Meer over:

snelheid, snelweg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!