Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alle treinverkeer NS gestaakt vanwege storm

18-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein-sprinter-930x520
De NS heeft donderdagochtend alle treinverkeer stilgelegd vanwege de zware storm.

Voorwerpen op het spoor

Door de storm komen veel bomen en andere voorwerpen op het spoor en op treinen terecht. Ook op verschillende stations zijn er problemen ontstaan door de storm. Omdat dit kan leiden tot gevaarlijke situaties voor reizigers en medewerkers hebben ProRail en NS besloten de dienstregeling te staken.

Groot aantal storingen

ProRail en NS houden met behulp van weerbureaus de weersituatie nauwlettend in de gaten. Zodra het kan wordt stormschade hersteld. Reizigers moeten er rekening mee houden dat door het grote aantal storingen het herstel ook na de storm even kan duren en dat er beperkingen in het treinverkeer zijn. NS adviseert reizigers de berichtgeving goed in de gaten te houden.

Regionaal treinverkeer staat stil

ProRail laat weten dat ook veel regionaal treinverkeer is stilgelegd. Het is nog niet bekend hoelang dat duurt. Alleen in Groningen, Friesland en Limburg mogen de regionale treinen voorlopig nog blijven rijden. Arriva meldt dat er geen treinen meer rijden in de Achterhoek, Rivierenland en op de MerwedeLingelijn (Zutphen-Winterswijk, Arnhem-Winterswijk, Arnhem-Tiel en Dordrecht-Geldermalsen). Door bomen op het spoor rijden er ook geen treinen tussen Roermond en Sittard en tussen Roermond en Nijmegen. Ook de treinen van Keolis rijden niet meer op de lijnen Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Oldenzaal. ANP

Meer over:

storm, prorail, ns
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!