Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Alcoholpoeder op de markt

01-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
Cocktail.jpg
In de Verenigde Staten (VS) komt binnenkort alcohol in poedervorm op de markt. Verwacht wordt dat het middel, dat water gemakkelijk omzet in alcohol, ook in Nederland in het illegale circuit terecht zal komen, schrijft Sp!ts.
'Makkelijk mee te nemen'
Palcohol ('Powdered alcohol'), zoals het middel heet, zal ook online verkrijgbaar worden. De kans dat het zo ook de Nederlandse markt bereikt, is daarom groot. Ontwikkelaar Mark Philips bedacht het principe omdat hij geen zin had om grote flessen alcohol mee te nemen als hij onderweg was. „Poeder is licht en compact, zodat het makkelijk is om mee te nemen.”
Zes smaken
Aan het goedje, dat verkrijgbaar is in zes smaken zoals Mojito, hoeft alleen water te worden toegevoegd. Een zakje poeder kan zo dus gemakkelijk de kroeg in worden gesmokkeld. Een glas water is bovendien een stuk goedkoper dan een biertje en voor iedereen verkrijgbaar, ongeacht leeftijd. ANP/Spits
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!