Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Albert Heijn ziet af van fipronil-claim

13-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
albert heijn supermarkt 930x520
Albert Heijn dient geen miljoenenclaim in tegen Nederlandse pluimveehouders voor hun rol in het fipronil-schandaal. Een woordvoerder van de supermarktketen bevestigde dat vrijdag na berichtgeving van BNR.

Sterke pluimveesector

,,Nederland is gebaat bij een sterke pluimveesector'', gaf Albert Heijn als reden voor het besluit. ,,De sector heeft al heel veel financiële schade geleden de afgelopen tijd.''
Hoe hoog de schade voor AH precies was, wist de woordvoerder niet. ,,Maar het gaat om een aanzienlijk bedrag.''

Onderzoek nog niet afgerond

Branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) weet niet of andere supermarkten het voorbeeld van AH gaan volgen. Ook over de schade die de supermarktsector heeft geleden kan het CBL nog geen uitsluitsel geven. Het onderzoek daarnaar is nog niet afgerond.
Concurrent Jumbo geeft aan het onderzoek van oud-minister Winnie Sorgdrager af te wachten. ,,Onze schade valt in het niet bij die van de boeren'', schrijft een woordvoerder, die aangeeft dat Jumbo dit meeneemt bij zijn besluit. BNR/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!