Kassa

Albert Heijn voert statiegeld in op alle plastic sapflessen

21-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2607 keer bekeken
  •  
albert heijn supermarkt 930x520

Voortaan gaat supermarktketen Albert Heijn statiegeld invoeren op alle plastic sapflessen. Op deze manier wordt het voor consumenten duidelijker en worden plastic flessen op de juiste manier ingezameld en gerecycled, zegt het bedrijf. De flessen zullen net als de frisdrankflessen en flessen water nu ook worden voorzien van het eigen AH-merk statiegeld. Ook sapmerk innocent gaat voortaan statiegeld invoeren op hun plastic flessen.

Op dit moment geldt voor plastic flessen en flesjes van frisdrank, water én sappen waar suiker of water aan toe is gevoegd een statiegeldverplichting. Voor producten die voor 100 procent uit sap bestaan geldt deze statiegeldverplichting niet.

Onderzoek van Kassa en Recycling Netwerk Benelux

Uit een onderzoek van Kassa en Recycling Netwerk Benelux (RNB) bleek eerder dat supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo gebruik maakten van die uitzondering, terwijl ze wel suiker of water toevoegden aan het sap.

Statiegeld voor alle sappen in plastic flessen

Statiegeld Nederland maakte maandag echter bekend het statiegeldsysteem te openen voor alle sappen in plastic flessen. Albert Heijn stelt deze ontwikkeling "te omarmen" en wil daarom op alle plastic sapflessen van het eigen merk statiegeld invoeren.

Bronnen: ANP / Kassa

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

gizzbeau
gizzbeau21 feb. 2022 - 22:24

Heel fijn dat AH statiegeld invoert op alle flessen. Goed voor het milieu. Hopen dat de rest ook volgt. Maar AH doet dit ook uit eigen belang. Zo kunnen de ongezonde sappen ook gemakkelijk ‘over de toonbank’ blijven gaan. Laten we ons aub geen ‘zand in de ogen laten strooien’ . AH , en geen enkele bestaande onderneming, doet iets , Zonder er zelf bij te welvaren.

mahadma
mahadma21 feb. 2022 - 18:14

Wij zullen het maar NIET hebben over het plastic afval van de zelf testen .......... en de plastic verpakking van de kartonnen rietjes op de drinkbakken........

wim koelewijn
wim koelewijn21 feb. 2022 - 12:43

Gohhhh...die Albert Heijn toch..je zou bijna denken dat er "iets" achter steekt....

Girlpower
Girlpower21 feb. 2022 - 12:17

Niet alleen de supermarkten moeten op alle flesjes statiegeld heffen maar ook alle a merken zoals appelsientje etc ,daar word ook niet op alle flesverpakkingen statiegeld op geheven ! Heb er al genoeg opgeruimd zonder statiegeld!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!