NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Albert Heijn test winkel zonder kassa

5 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuten
930 x 520 ANP zelfscannen supermarkt
Supermarkt Albert Heijn houdt een proef met een winkel waarin kassa's ontbreken. De test wordt in één winkel uitgevoerd bij het hoofdkantoor van de supermarkt in Zaandam.
De klant kan op de reguliere manier boodschappen doen. Het verschil met de huidige winkels is dat bij de uitgang wordt betaald voor de producten zonder dat er een kassa aan te pas komt. Volgens Albert Heijn registreren sensoren en camera's welke producten de klant uit het schap pakt. Daarbij wordt niet gebruikgemaakt van gezichtsherkenning, maar registreert de supermarkt alleen 'gedaanten en bewegingen'.

14 vierkante meter

Eerder kwam Albert Heijn met een test waarbij klanten een pas kregen en daarmee in het schap per product afrekenden. Dat is bij de nieuwe test niet meer nodig. De supermarkt werkt voor dit project samen met onder andere ING, dat de betaaloplossing ontwikkelde. De nieuwe winkel is slechts 14 vierkante meter groot. Als de test klaar is, verhuist de winkel naar een andere plaats. Hij kan dan worden ingezet als tijdelijke winkel op plekken waar met spoed een supermarkt nodig is, zoals kantoren en nieuwbouwwijken. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!