Kassa

Albert Heijn test winkel zonder kassa

  •  
05-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 ANP zelfscannen supermarkt
Supermarkt Albert Heijn houdt een proef met een winkel waarin kassa's ontbreken. De test wordt in één winkel uitgevoerd bij het hoofdkantoor van de supermarkt in Zaandam.
De klant kan op de reguliere manier boodschappen doen. Het verschil met de huidige winkels is dat bij de uitgang wordt betaald voor de producten zonder dat er een kassa aan te pas komt. Volgens Albert Heijn registreren sensoren en camera's welke producten de klant uit het schap pakt. Daarbij wordt niet gebruikgemaakt van gezichtsherkenning, maar registreert de supermarkt alleen 'gedaanten en bewegingen'.

14 vierkante meter

Eerder kwam Albert Heijn met een test waarbij klanten een pas kregen en daarmee in het schap per product afrekenden. Dat is bij de nieuwe test niet meer nodig. De supermarkt werkt voor dit project samen met onder andere ING, dat de betaaloplossing ontwikkelde. De nieuwe winkel is slechts 14 vierkante meter groot. Als de test klaar is, verhuist de winkel naar een andere plaats. Hij kan dan worden ingezet als tijdelijke winkel op plekken waar met spoed een supermarkt nodig is, zoals kantoren en nieuwbouwwijken. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

Gonny80
Gonny809 sep. 2019 - 8:30

Ik dacht dat dit kabinet voor meer banen ging zorgen, niet voor minder. En hoe groot is de kans dat dit misgaat, krijg je dadelijk een rekening van hier tot ginder en wie spreek je er dan op aan?

1 Reactie
tijger1
tijger19 sep. 2019 - 9:59

Wat heeft het kabinet hier mee van doen?

PimJoris
PimJoris8 sep. 2019 - 6:29

Geen kaasa? Dan zien ze mij er niet meer,. Ik weiger steeds meer te betalen voor steeds minder service, ' omdat de jlant dit wil'. Uteindelijk is het een gewoon een bezuinigingsmiddel en neemt AH steeds minder de sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid als werkgever. Bij AH draait het allang niet meer om de kleintjes, maar om grotere winst maken.

gypsyjoy
gypsyjoy7 sep. 2019 - 13:34

Afschuwelijk. Big Brother in Optima Forma.

henkie.penkie
henkie.penkie6 sep. 2019 - 18:43

Hoe groot zal de diefstal problematiek worden ?

harrybre
harrybre6 sep. 2019 - 16:23

Niets anders als een soort "automatiek", maar nu met AH spullen ipv warme bal e.d. 

lpaard1981
lpaard19816 sep. 2019 - 13:42

vind het echt een slecht idee. geef mij maar een kassa met een cassiere. Voor mij hoeft dit allemaal niet. hopelijk wordt dit bij ons niet ingevoerd. sinds de invoering van de zelfscankassa's staat er bij de gewone kassa hele lange rijen. van het zelfscan wordt nauwelijks gebruik gemaakt. als AH failliet wil moeten ze zo doorgaan.

2 Reacties
NJWM
NJWM6 sep. 2019 - 14:15

Zelf gebruik ik de zelfscanner al lang! Bij ons ( Nijverdal ) zijn geen lange rijen bij de kassa. Er wordt veel gebruik gemaakt van de zelfscanner !

harrybre
harrybre6 sep. 2019 - 16:26

Hier zowel AH als Jumbo ( als opvolger van Emte). Grote voordeel: je ziet altijd exact wat het kost, EN wat je totaal uitgeeft. Bovendien veel sneller "door de kassa". 

aad van oldenbarneveld
aad van oldenbarneveld6 sep. 2019 - 13:25

Je heb een storing en geen genoeg personeel en dan?

2 Reacties
harrybre
harrybre6 sep. 2019 - 16:27

Tsja.. dan doet íe het niet, net als de gewone kassa's. En als er een meteoriet of een bom opvalt of overstroomt, ook niet.Gewoon dus naar buiten lopen en de boel laten staan.

Wildfan
Wildfan6 sep. 2019 - 20:46

Moeten die elektrische deuren wel open gaan natuurlijk.  ;)

marleenvanh
marleenvanh6 sep. 2019 - 13:09

Tegen de tijd dat dat ook doorgedrongen zal zijn bij ons in Zeeuws-Vlaanderen ben ik waarschijnlijk al (lang) dood, dus ze doen maar. Hoewel ik er persoonlijk geen bezwaar tegen heb kan ik me voorstellen dat mensen er -om verschillende redenen- tegen zijn. Ik zal binnenkort eens proberen of dat zelfscan apparaat goed werkt, dat hebben we hier al wel. Moet er eerst eens meer over lezen eigenlijk, want, zoals de meeste technologie, zolang het werkt is het heel fijn, maar gaat er iets mis dan kom je dik in de problemen en is het knap lastig om het terug te draaien cq. weer goed te krijgen. 

1 Reactie
tenormin
tenormin6 sep. 2019 - 14:34

Zelf scan werkt bij alle Supers prima, hoewel men wel eens, ongewild, een fout maakt. B.v. als je pakje boter wilt hebben. Zitten vaak aan elkaar geplakt en zelf heb je dat niet door tot... je door de scan kassa gaat en het hekje niet opent. Niet dat Appie je als een dief behandeld, zie zien zelf ook dat het op elkaar geplakt zit. Maar daarna, voor de zekerheid maar weer de gewone Kassa gebruikt.

sekrepatoe
sekrepatoe6 sep. 2019 - 12:39

wel goed idee nu hoeft ik niet in de rij te staan en ben ik vlugger buiten

hstallenberg
hstallenberg6 sep. 2019 - 12:33

Hebt u niets te doen, ik wel!

elmarojo
elmarojo6 sep. 2019 - 12:26

Wat een onzin allemaal. Laten ze eens wat nuttigs met hun geld doen....

2 Reacties
coar
coar6 sep. 2019 - 12:58

ze willen juist meer geld verdienen om al het personeel er uit te gooien de volgende move zal zijn robots inzetten om de vakken te vullen en houden ze alleen nog de managers over die de hele dag voor een schermpje zitten om de boel in de gaten te houden.vreselijk vooruitzicht Bah!!

aadpiraatje
aadpiraatje6 sep. 2019 - 14:39

En, niet te vergeten, dik betaald worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!