Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Albert Heijn stopt verkoop tabak bij AH To Go op stations

04-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
353 keer bekeken
  •  
AHlogo930x520
Vanaf 1 januari zijn er in de AH To Go-winkels op de treinstations geen sigaretten, shag en sigaren meer te koop, meldt de NS. Het spoorbedrijf vindt de tabaksverkoop niet meer passen in de stationswinkels. In april was al een eind gemaakt aan de verkoop van rookwaren in de eigen NS-winkels Kiosk en StationsHuiskamer.
"Even een sigaretje opsteken in de trein behoort al sinds 2004 tot het verleden. We kunnen ons nu niet eens meer voorstellen dat je rookt in de trein", zegt Anneke de Vries, directeur stations en lid van de raad van bestuur. "Wij vinden dat sigaretten ook niet meer thuishoren in onze stationswinkels. Stoppen met de verkoop van tabak zien wij als een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo willen wij bijdragen aan een rookvrije generatie."

Gesprekken

De NS wil dat op het station uiteindelijk helemaal geen tabaks- of aanverwante producten meer te krijgen zijn en voert hierover gesprekken met huurders. Ook sluit NS geen nieuwe contracten meer met huurders die rookwaren op het station willen aanbieden.
Sinds 1 oktober zijn alle stations en perrons rookvrij. ProRail en NS hebben de laatste 'rookpaal' aan het Spoorwegmuseum geschonken. ANP

Meer over:

albert heijn, roken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!